Logo hvit

Om Jardar

Sjekk ut albumene mine

Jardar er tredje generasjons Tromsøværing. Hjemme var det alltid mye musikk og sang, og han var ikke gamle karen da han tok morens gitar og sang med på farens Simon and Garfunkle-plater.

Jardar var tidlig en habil sanger og fikk begynne i Gospelcompagniet som 14 åring. I 1999 overtok han som dirigent i koret. Musikken ble viktigere og viktigere, og etter å ha holdt sin første julekonsert i 2001, og fått terningkast 6 i avisen på egne konserter, kom ideen om å satse på musikk på heltid.

Så fulgte 20 aktive år som proff musikalsk leder og dirigent for Gospelcompagniet, Nord Norges beste gospelkor. Samtidig ble det TV- opptredener i NRK for Du skal høre mye, Du skal danse mye og Beat for Beat. Han har også vært med på Korslaget i TV2.

Jardars store stemme ble oppdaget av Hålogaland teater, og han fikk rollen som Jean Valjean i Les Miserables, og som Dave i Blanke messingen, og flere andre roller.

Hver jul siden 2002 har Jardar lagt ut på juleturné i Nord-Norge, og var faktisk den første i Nord-Norge som gjorde dette. Etter hvert ble også døtrene med på julekonsertene, de har i høyeste grad arvet sin fars musikalske talent.

Jardar sier om seg selv at han alltid har vært «first in line». Da mener han at han helt siden han var en liten gutt bare kastet seg i det, lek og moro eller de store utfordringer, uten å vente på at andre skulle gå først. Hos Jardar går humor og alvor hånd i hånd. Er det noe alvorlig som diskuteres så kommer Jardar ofte med humoristiske drypp, spissfindige formuleringer, gjerne litt på kanten, og noen ganger dratt altfor langt.

Familien har alltid vært viktig for Jardar, og har preget hans liv og de prioriteringer han har gjort. Hans største forbilde er hans egen far, som ofte er turkamerat. Faren er alltid å finne i billettluka på hver eneste konsert Jardar gjør, enten det er med Gospelcompagniet eller når han gjør egne ting.