Logo hvit

Åpning av samfunnet

Det er mye uro, ikke bare i kulturbransjen som jeg representerer, men i hele utelivsnæringen.

Pandemien er ikke helt over, men restriksjonene er i alle fall for tiden borte.

Selv har jeg vært bekymret for et kulturelt generasjons skifte, eller i alle fall konsekvensene av de resultater som har åpenbart seg, både høsten 2021 og nå etter gjenåpningen.

De unge er klar for å gå på byen, på restauranter, kino, dans etc. Men faktum er at svært mange av de som har passert 40, velger å holde seg hjemme i mye større grad.

Det fører til et stupende billettsalg, spesielt for artister som appellerer til et voksent publikum.  Alle kan forstå hvorfor det blir slik, med nye innarbeidede vaner, skepsis til det offentlige rom, og god-stolen er tross alt ganske trygg å sikker innenfor egne vegger.

Vi må lære å gå på live konserter igjen. Vi må lære oss på ny å la andre lage maten og nyte det på restauranter og kjenne at den opplevelsen er fantastisk.  Det kommer nok tilbake, jeg håper bare det ikke tar for lang tid.

Arrangører lærer seg fort hvem som selger billetter og vil booke deretter. Da vil mangfold forsvinne. Uten flere ordninger som vil hjelpe bransjen igjennom dette, frykter jeg det vil skje.

Personlig har jeg hatt dette som en utfordring i de planene jeg har lagt og forhåpentligvis skal jeg fortsette som musiker mange år til.  Men det krever at jeg får dere alle samme tilbake til de gode stundene, de heftige konsertene og ikke minst tilbake til Nord Norges vakreste Julekonsert – Julefred.

Jeg tror i alle fall på dere, og samtidig så skal jeg og legge til rette for at de konserter jeg gjør skal oppleves både trygge og stemningsfulle, uansett hvor det blir.

Jeg gleder meg til å se deg på en konsert en eller annen plass i verden ganske snart.

Det skal bli så godt å endelig få synge for øyner og ører som ønsker live musikk i livene sine.

 

Jardar